Här är den manipulerade bensinpumpen i Falkenberg. Foto: Polisens förundersökning

Bensinbedragare slog till igen

Uppdaterad
Publicerad

En av de två personer som misstänks för att ha blåst Axels Nöjesfält i Halmstad på närmare 380.000 kronor åtalas nu även för att ha manipulerat bensinpumpar i Falkenberg.

Under drygt två månader hösten 2013 ska två män i 40-årsåldern ha manipulerat bensinpumpar på en av St1:s bensinstationer i Falkenberg. Det är en magnetventil som ska ha manipulerats, vilket gjort att männen kunnat tanka en större mängd bränsle, men att det endast är en minimal mängd som fakturerats.

Minimala summor på kontoutdrag

På detta sätt har de misstänkta personerna enligt bensinstationens kontrolluppgifter kommit över bränsle för sammanlagt 141.950 kronor. St1 Sverige AB yrkar nu skadestånd på drygt 190.000 kronor plus ränta. Detta ska motsvara både bränslet som de misstänkta ska ha kommit över samt kostnader för bevakning av bensinpumpen.

I polisens förundersökning kan man på männens kontoutdrag se små summor som dragits av den aktuella bensinstationen. Summorna är anmärkningsvärt låga, på allt från 5 till 59 kronor. Men samtidigt har bensinstationen kunnat se att betydligt större mängder bränsle lämnat pumparna vid dessa tillfällen.

Misstänkt för att ha blåst tivoli

En av de två misstänkta männen blev så sent som för en vecka sedan åtalad för att ha blåst Axels Nöjesfält på 379.085 kronor, misstänkt för att ha använt ett bensinkort som tillhör tivolit. Vid det brottet ska mannen haft en annan medhjälpare.

Mannen som misstänks ha varit delaktig i båda bensinbedrägerierna ska totalt ha varit med om att komma över bränsle för 521.035 kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.