En berusad man irrade omkring på E6 utanför Kungsbacka sent på onsdagskvällen. Han omhändertogs av polis och är bland annat misstänkt för ofredande och skadegörelse. Foto: TT

Berusad slog sönder taxi

Uppdaterad
Publicerad

En berusad man blev aggressiv under en taxifärd utanför Kungsbacka och slog sönder vindrutan. Taxichauffören svarade med att släppa av mannen mitt på motorvägen.

Strax före klockan elva på onsdagskvällen fick polisen larm om att en man gick omkring på E6:an i höjd med Torpa utanför Kungsbacka. Mannen omhändertogs under turbulenta förhållanden då han ska ha gjort våldsamt motstånd mot poliserna.

Bakgrunden till att mannen, som är i 30-årsåldern, befann sig mitt på motorvägen framkom efter midnatt då polisen tog emot en anmälan från en taxichaufför. Taxiföraren uppgav då att mannen uppträtt aggressivt och slagit sönder vindrutan med hjälp av sin mobiltelefon.

”Mindre lämpligt”

– Han var rätt stökig i bilen så jag kan förstå taxichauffören. Men det är klart att det är mindre lämpligt att släppa av en berusad man på motorvägen. Men chauffören gjorde nog vad han kunde i en svår situation, säger polisens presstalesman Björ Blixter till SVT Nyheter Halland.

Mannen, som nu misstänks för ofredande, våldsamt motstånd och skadegörelse, ska dock ha betalat för sig innan taxin släppte av honom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.