Foto: SVT

”Det skakade om hela vår värld”

Uppdaterad
Publicerad

2006 brann området Tullen ner till marken, en brand som polisen nu tittat på i de nya utredningarna och som väcker starka minnen hos dem som då drabbades.

– Det var ju min och min mans livsverk så det skakade ju om hela vår värld, säger restaurangägare Pernilla Acar Boström.

Det blev aldrig konstaterat om den var anlagd eller inte, den stora branden som förändrade stadsbilden 2006. Men att det skulle finnas något samband med bränderna den senaste tiden håller inte polisen för troligt.

– Vi har ju tittat på gemensamma nämnare, och där har vi väl inte funnit något. Det man ska ha klart för sig är att Kungsbacka innerstad är en extremt gammal bebyggelse. Den är högriskmarkerad av räddningstjänsten, säger Christer Bartholdsson, närpolischef Kungsbacka.

Bränderna 2013 har blivit en smärtsam påminnelse för Pernilla Acar Boström som drabbades av storbranden 2006.

– Man kan bara blunda så kan man gå tillbaka till den händelsen i sitt liv om man har varit med om en brand. För den är så kaotisk och så overklig på så många sätt, säger Pernilla Acar Boström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.