Vid en flyktingförläggning utanför Varberg – nu följer Migrationsverket upp olyckan. Foto: SVT

Migrationsverket om drunkningen: ”Jättetragiskt”

Uppdaterad
Publicerad

Migrationsverket kommer skicka extra personal till flyktingboendet där en man drunknade på lördagen.

En man i 30-årsåldern som badade i sjön Mäsen fick på något sätt problem på lördagseftermiddagen och kunde inte ta sig upp. Han hittades död efter ett par timmar av dykare från räddningstjänsten.

– Det är en jättetragisk händelse. Det som jag vet är att det är en man som bodde på ett av våra upphandlade asylboenden, säger Johanna Uhr, presskommunikatör på Migrationsverket.

En präst och en imam fanns på plats vid boendet efter olyckan för att prata med ledsna och oroliga asylsökande och personal.

– Vår regionchef för väst har varit i kontakt med boendet för att fråga om vi kan bistå på något sätt, säger Johanna Uhr.

”Stämma av läget”

Landstinget kan bistå med psykologisk hjälp till mannens närmaste. Och under veckan kommer Migrationsverket att följa upp det som har skett.

På vilket sätt kommer ni att göra det?

– Vi kommer stämma av hur läget är igen på måndag. Vi brukar alltid följa upp sådana här händelser.

Men ansvaret sträcker sig inte till att kontrollera vad de sökande gör på sin fritid menar hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.