Kärt barn har många namn, men nu ska vi utse ett vinnarförslag. Foto: SVT

Du bestämmer vad cykelvägen ska heta

Uppdaterad
Publicerad

Vad ska cykelbanan mellan Skrea och Heberg heta? Vi efterlyste förslag till en informell namntävling och fick över 40 bidrag på mejl och på vår Facebooksida. Nu kan du rösta på din favorit.

Den krokiga mittlinjen på cykelvägen i Falkenbergs kommun har kommit att bli en snackis utöver det vanliga. Stadsbyggnadskontoret avfärdade den slingriga cykelvägen som ett misstag och ville måla om den. Samtidigt höjdes röster från falkenbergare om att bevara linjen som en turistattraktion, någon som fått Stadsbyggnadskontoret att möjligtvis vilja svänga i frågan.

Passa på att rösta

Oavsett vägens framtid ville SVT Nyheter Halland ta tillfället i akt och ha en inofficiell namngivning av cykelvägen. För hur skulle det se ut om vad som av invånarna betraktas som ett konstverk inte hade ett namn?

Falkenbergs krokiga cykelväg

Sagt och gjort utlystes en namntävling där vi nu fått in drygt 40 bidrag. Av dem har vi lyft fram tio förslag som du nu kan rösta på fram till onsdag klockan 14.00.

Dyngrakan och Snedsteget

Vägens utseende och anspelningar på att den som målat linjen kan ha varit berusad var genomgående teman för förslagen. Bland dem finns Promillevägen, Dyngrakan och Serpentinvägen. Gunvor Petersson från Simlångsdalen lämnade däremot ett förslaget som kräver lite mer förklaring – Jonsson-banan. Ett förslag som också gav en möjlig förklaring till den krokiga mittlinjen.

”Med tanke på mina tvillingkusiner som cyklar mellan Skrea och stan dagligen. Båda är utbildade målare? Men bara en jobbar som det den andra jobbar på kommunen”, skriver hon i sitt mejl.

Carina Säfström från Halmstad tycker däremot att Snedsteget vore ett passande namn, och passar på att tillägga att hon tycker att cykelvägen är jätterolig och hoppas att den får vara kvar.

Nu har du chansen att vara med och bestämma vad cykelvägen ska heta. Rösta på din favorit bland alternativen!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Falkenbergs krokiga cykelväg

Mer i ämnet