I den anmälan som är uträttad till Arbetsmiljöverket konstateras att det finns svartmögel på Psykiatricentrum i Skellefteå. Foto: SVT

Elev kastade kniv på lärare

Uppdaterad
Publicerad

Arbetsmiljöverket har konstaterat flera brister på en skola i Halmstads kommun. Detta efter den inspektion som gjordes sedan en elev kastat en kniv på en lärare.

Eleverna som går på skolan i Halmstad är i särskilt behov av stöd och det var efter att en av eleverna kastat en kniv i ryggen på en lärare som Arbetsmiljöverket gjorde en inspektion. Det skriver Hallandsposten på nätet.

Under inspektionen framkom att skolans personal under en längre tid haft problem med angrepp från elever som blivit våldsamma.

Lärare bör inte vara ensamma

Nu ska skolans huvudman, Halmstads kommun, undersöka om skolan har de resurser som krävs för att undervisa elever som har särskilda behov. Arbetsmiljöverket vill bland annat att kommunen ser över lokalerna och påpekar att undervisningen inte bör bedrivas av ensamma lärare.

Senast den 30 april ska Halmstads kommun redovisa sina åtgärder för Arbetsmiljöverket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.