Falcon Alkoholfria Arena blir namnet på den nya arenan. Foto: Falkenbergs kommun/Tengboms

Falcon Alkoholfri Arena – så ska nya arenan heta

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det officiellt – Falcon Alkoholfri som ägs av Carlsberg Sverige namnsponsrar den nya arenan i Falkenberg. Men namnet säger inte allt. Alkohol kommer att serveras på arenan.

– Oavsett vem som hade gått in hade det betytt väldigt mycket för oss, säger Lars-Eric Nilsson som är ordförande i Falkenbergs FF.

– Vi får en ökad hyreskostnad så det här kommer att underlätta för oss.

Hyreskostnaden för Falkenbergs FF kommer att öka med två miljoner när de hyr den nya arenan. Totalt handlar det om en hyra på 2,7 miljoner.

Avtalet är på fem år med en möjlig förlängning på ytterligare fem år och kommer börja gälla den 1 januari 2017. Arenan ska vara klar till säsongspremiären samma år.

Motsägelsefullt namn

Men trots namnet kommer det att säljas alkohol på arenan – något motsägelsefullt?

– Det kanske kan upplevas så. Men vi hoppas att Carlsbergs satsning kan hjälpa till att skapa en bra alkoholkultur på arenan. Grundtanken är bra, säger Lars-Eric Nilsson.

Det kan också bli så att den största delen av arenan inte kommer att sälja alkoholhaltiga drycker. Hur försäljningen kommer se ut är inte klart.

– I våra kiosker i dag säljer vi ingen alkohol, så vi kanske bara lägger till alkoholfri öl, säger Lars-Eric Nilsson.

Däremot tror han inte på bara alkoholfritt i restaurangen.

Förutom namnet Falcon Alkoholfri Arena blir Carlsberg Sverige leverantör av all dryck som säljs på arenan. Dessutom kommer spelarna att bära Falcon Alkoholfris logotyp på dräkterna. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.