Foto: Privat

Felmärkt cider på Coop

Uppdaterad
Publicerad

Coop i Falkenberg har sålt cider där etiketten visar 4.5 procent alkohol. Enligt dem själva och leverantören Carlsberg handlar det om en felmärkning.

Det var en kund som i helgen uppmärksammade etiketten på cider han hade köpt. På etiketten på framsidan stod det 4.5 procent alkohol vilket inte är tillåtet att sälja på Coop. På baksidan stod det 2.25 procent.

– Jag kan tyvärr inte avgöra vilken etikett som är den rätta. Vi kunde inte känna någon skillnad i smak. Jag antar att någon mätning måste göras för att komma fram till det, säger kunden till SVT Nyheter Halland.

Felmärkning

På Coop bekräftar man att det handlar om en felmärkning.

– Vi beklagar att det har blivit fel. Nu undersöker vår kategoriavdelning frågan och har en dialog med leverantören. Troligrvis har det blivit fel etikett i produktion, säger Louise Stephan, pressansvarig på Coop.

Coop i Falkenberg har efter uppmärksammandet hittat fler felmärkta flaskor som de nu plockat bort.

Satt igång ett utredningsarbete

Den aktuella cidern produceras av Carlsberg i Falkenberg.

– Vi känner till problemet. Det handlar om ett begränsat parti där etiketten på framsidan blivit fel, säger Henric Byrström

Hur kunde det bli såhär?

– Vi har satt igång ett utredningsarbete för att se var i kedjan det har skett ett fel så vi kan rätta till det och säkerställa att det inte händer igen. Självklart ska det vara rätt etikett på rätt plats.

För kunden som uppmärksammade missen var det hela inte någon stor grej då han misstänkte att det rörde sig om en felmärkning.

– Någon form av miss har skett hos tillverkaren men det ska nog mycket till för att någon ska upptäcka detta. Om det nu skulle vara 4.5 procent cider i flaskorna så det ju så klart dumt om någon bilist druckit av dem, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.