Fick amputera finger efter hundbett

Uppdaterad
Publicerad

En man i Halmstad fick sy fast en del av sitt ena långfinger efter att han blivit hundbiten. Men operationen blev inte lyckad och fingerdelen fick senare amputeras.

Det är Hallandsposten som skriver om den obehagliga händelsen. Efter att mannen fått sitt finger ihopsytt följde en jobbig tid. Fingret blev infekterat och antibiotika fick skrivas ut i flera omgångar.

Antibiotika hjälpte inte

Men behandlingarna på ortopedakuten i Halmstad och på en vårdcentral i kommunen gav ingen effekt och till slut fick fingret amputeras. Mannen valde då, eftersom han drabbats av en bestående vårdskada, att anmäla händelserna till Inspektionen för vård och omsorg, IVO.

Kritik från IVO

Efter att IVO tittat på ärendet har de kommit fram till att kritisera ortopedkliniken för att ha varit obeslutsam och för att det tagit alldeles för lång tid innan man tagit reda på hur omfattande skadan var.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.