Nyanställer. Överste Stig-Olof Krohné är chef för FMTS i Halmstad som behöver anställa omkring 40 nya medarbetare. Foto: Anders Fall

Försvaret skapar ett 50-tal nya jobb i Halmstad

Uppdaterad
Publicerad

Försvarsmakten behöver anställa omkring 50 nya civila medarbetare i Halmstad som ett led i den nya försvarsstrategin i Sverige.

Arbetsmarknaden inom Försvaret har de senaste decennierna mest präglats av att jobb försvinner.

Men i Halmstad blir det nu omkring 50 nya jobb kopplat till garnisonen.

Framförallt är det Försvarsmaktens tekniska skola FMTS som är på gång med stora nyanställningar.

40 på FMTS

FMTS är Försvarsmaktens största skola och antalet studenter beräknas öka markant de kommande åren. Totalt ska cirka 40 nya tjänster tillsättas, med start under hösten. Men det är inte militärer som söks, utan civil personal, bland annat lärare inom fordonsteknik samt el- och teleteknik.

Lägg där till omkring 10 nya tjänster på Militärhögskolan i Halmstad.

– Detta är en del i den nya försvarsstrategin för Sverige, att vi ska stärka det nationella försvaret, säger överste Stig-Olof Krohné, chef för FMTS i Halmstad.

Tiosårjubileum

Nyanställningarna får ses som ett trendbrott. Garnisonen i Halmstad – där även Luftvärnsregementet ingår – har inte varit något undantag när det gäller personalneddragningar inom Försvaret.

FMTS har funnits i Halmstad i tio år och firar nu på lördag jubileum då flottiljområdet öppnas för allmänheten. Det blir bland annat utställningar, flyguppvisningar och marschmusik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.