Fotbollsmamma för alla

Uppdaterad
Publicerad

Genom en hemsida har Bodil Möller från Falkenberg startat en ideell förening för att samla in pengar till fotbollsspelande ungdomar. Ungdomar som hon menar annars inte skulle haft råd att vara med.

– Min man har varit tränare i jättemånga år och då har man kommit i kontakt med barn och ungdomar som har haft det lite svårt ekonomiskt. Då ville vi göra någonting för alla barn och ungdomar. Så att alla har samma förutsättningar, säger hon.

På hemsidan säljer Bodil Möller bland annat tröjor och kepsar. Tanken är att pengarna som hon drar in ska kunna sökas av olika klubbar för på så sätt bland annat finansiera turneringsavgifter för pojkar och flickor som annars inte skulle haft råd att hänga med

Viktigare än man tror

Som mamma till tre fotbollsspelande söner, så menar hon att problemet är vanligare än vad man kanske kan tro:

– Tjejer och killar som kanske inte kan följa med på cuper. De kommer inte på träningarna precis innan för att de inte har råd att följa med. Det finns barn vars föräldrar inte har råd att betala medlemsavgiften. Det finns många exempel, säger hon.

Nu hoppas hon att fler ideella krafter ska följa hennes exempel och att klubbarna runt om i landet tar sitt ansvar och ser till så att alla i laget, oavsett ekonomiska förutsättningar, kan vara med.

Alla ska kunna följa med

Nu hoppas hon att fler ideella krafter ska följa hennes exempel och att klubbarna runt om i landet tar sitt ansvar och ser till så att alla i laget, oavsett ekonomiska förutsättningar, kan vara med.

– Det är lika viktigt som att träna fotboll tycker jag. Det är ju ändå en lagsport. Bara för att någon inte har ekonomiska förutsättningar, då är man ju inte ett lag, om inte alla kan följa med, avslutar hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.