Frölundahjälten Jonas Johnson blir ny tränare för Varberg Vipers Foto: Mats Andersson

Frölundalegendar tar över Varberg Vipers

Uppdaterad
Publicerad

Jonas Johnson, 45, blir ny tränare för Varberg Vipers. Den förre Frölundahjälten har skrivit på ett treårskontrakt med klubben.

Den framgångsrike Frölundaikonen Jonas Johnson tar över som tränare för Varberg Vipers. Den gamle Frölundakaptenen har skrivit på ett treårskontrakt med klubben.

– Varberg Hockey har på ett öppet och omsorgsfullt sätt presenterat föreningen och hela dess verksamhet med både spännande och utmanande möjligheter. Våra samtal kändes därmed så stimulerande att det inte rådde någon tvekan om mitt ställningstagande när väl klubbens erbjudande om ett treårskontrakt var en realitet. Jag är nu dessutom mycket ivrig på att komma igång med all planering inför kommande säsong, säger Jonas Johnson i en kommentar på klubbens hemsida.

Två sm-guld

Jonas Johnson har vunnit två sm-guld med Frölunda säsongerna 2003 och 2005 och spelade i den näst intill legendariska kedjan med Tomi Kallio och Niklas Andersson.

- Med Jonas Johnson som huvudtränare i Varberg Hockey kommer vår verksamhet att få den allra bästa kompetens som tränarmarknaden har att erbjuda och vi är mycket glada och stolta att kunna knyta till oss en person med så enormt stort hockeykunnande, säger Varberg Hockeys ordförande Mats Andersson till klubbens hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.