Gärningsmännen ska vid rånet ha kommit över 20 000 cigaretter och en Mercedes. Foto: Polisen

Gärningsmännen tvingade sig in genom pistolhot

Uppdaterad
Publicerad

De båda männen misstänks ha hotat sina offer med kniv och pistol för att sedan tvinga sig in i bostaden. De greps senare samma kväll efter att en polispatrull lokaliserat en bil som gärningsmännen ska ha stulit vid råntillfället.

Två män åtalas vid Halmstad tingsrätt misstänkta för flera grova brott. Bland annat ska de tillsammans ha överfallit två personer utanför en bostad i Halmstad och med kniv- och pistolhot tvingat sig in. Samtidigt som en av de misstänkta gärningsmännen höll offren under pistolhot ska den andre ha länsat bostaden.

De båda gärningsmännen kom vid tillfället över en Mercedes, flera smycken och en dator. Dessutom stals över 20 000 cigaretter som var planerade att säljas i ett av offrens butik.

Flera brottsrubriceringar

En av de misstänkta gärningsmännen fångades på övervakningskamera i en butik i Ängelholm när han försökte genomföra ett köp med ett stulet kontokort. Samma sak ska han ha försökt göra på McDonalds i Ängelholm – utan att lyckas. De båda rånarna greps senare samma kväll i Helsingborg efter att en polispatrull fått syn på den stulna Mercedesen. ​En av gärningsmännen hade då fortfarande den skarpladdade pistolen i sin ägo.

Han misstänks nu för grovt vapenbrott. Enligt åklagaren bör brottet bedömas som grovt eftersom pistolen som användes vid överfallet ska ha varit skarpladdad. Kumpanen har i sin tur ett misstänkt narkotikabrott att svara för i domstolen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.