Bengt-Åke Sparrman slår ifrån sig av kritiken och menar att det hela bara handlar om en lägre mur. Foto: SVT

Onsala kan få en gated community

Uppdaterad
Publicerad

Ett lägenhetsbygge i Onsala har fått stor uppmärksamhet. De inhägnade lägenheterna har lett tankarna till så kallade gated communities i USA.

– Det har gått så fort att jag har inte hunnit känna efter, säger byggherren Bengt-Åke Sparrman om den uppmärksamhet som hans projekt lett till.

Han står i regnet på tomten som inom kort ska innehålla elva lägenheter, pool och boulbana. Bengt-Åke Sparrman köpte en tomt bland villorna i Onsala och nu har han bestämt att området ska vara inhägnat. Något som uppmärksammats i flera medier i helgen. Många målade upp en bild av gated communities i bland annat USA och Sydafrika men Bengt-Åke Sparrman slår ifrån sig av kritiken och menar att det hela bara handlar om en lägre mur.

– Inhängnaden är ungefär som man vill hägna in sin egen villa, säger han.

Efterom området innehåller pool och boulebana menar han att tanken var att allmänheten inte skulle kunna klampa in och använda området. Dessutom vill han att det ska finnas en grind som går att låsa så att ingen ska kunna stjäla en bil på området.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.