Foto: Montage

Pajkastning mellan gröna Varbergspolitiker

Uppdaterad
Publicerad

Politikern Pierre Ringborg (MP) i Varberg skriver på sin Facebooksida att senaste veckan har ”varit turbulent” men att han sitter kvar i protest. Bakgrunden är att fullmäktigegruppen saknar företroende för Ringborg efter kontroversiella uttalanden på sociala medier.

Pierre Ringborg (MP) har den senaste tiden varit i blåsväder och frågan om hans politiska varande i Miljöpartiet avgjordes på måndagen då fullmäktigegruppen i Varberg fann att man inte längre har något förtroende för Pierre Ringborg, skriver Hallands nyheter.

På fredagskvällen gick partikollegan Martin Bagge hårt åt Pierre Ringborg. I ett blogginlägg kommenterar Martin Bagge den senaste tidens interna turbulens:

”Av någon anledning anser Pierre att det är ett helt normalt och acceptabelt sätt att kränka medmänniskor. Oavsett om det gäller politiker i MP, andra partier eller tjänstepersonal eller för den delen vilken privatperson som helst. Han skyr inga epitet”.

Och såhär avslutar Bagge blogginlägget:

”Jag ser och hanterar Pierre som en politisk vilde. Jag behöver inte diskutera med honom. Jag behöver inte lyssna på honom. Och jag räknar med att det samma gäller för hans del mot mig”.

Läs också: Nu gör han ”Schlaug” i saken

Pierre Ringborg själv delade Martin Bagges blogginlägg på sin egen Facebooksida med motiveringen att ”även de som är kritiska mot mig ska tålas att publiceras”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.