Alla fem häktade i Maxrånet

Uppdaterad
Publicerad

De fem personer som är misstänkta för grovt rån mot Max i Falkenberg är nu häktade.

Under fredagen hölls häktningsförhandlingar mot de fem personer i åldrarna 16-22 år som är misstänkta för grovt rån mot hamburgerrestaurangen Max i Falkenberg.

Den ena av de två 21-åriga kvinnorna som häktas på sannolika skäl misstänkt för grovt rån har ingenting med rånet att göra, enligt hennes advokat. Hon ska också vara anställd på restaurangen.

Maxrånet

– Hon nekar till att ha någonting med det här att göra, säger hennes advokat Anders Roy.

Enligt advokaten är kvinnan inte misstänkt för att ha brukat något våld.

Även mannen nekar till brott

Den ena av de två 22-åriga männen häktades under morgonen.

– Han häktades på sannolika skäl misstänkt för grovt från, säger mannens advokat Kaj Lindström.

Hur ställer han sig till anklagelserna?

– Han förnekar.

Enligt Kaj Lindström så misstänks han för att ha varit en av två män som gick in på restaurangen med tillhygge och slog ner personalen. Enligt Hallands Nyheter är också han anställd på restaurangen, och sedan tidigare dömd för stöld och olaga hot.

På eftermiddagen kom beskedet att även 16-åringen och den andra 21-åriga kvinnan häktas misstänkta för grovt rån. 16-åringen är sen tidigare dömd för ringa narkotikabrott.

Slutligen häktades också den andra 22-åriga mannen sent på fredagseftermiddagen.

”Går inte ihop”

Trots att bara två av de fem misstänkta agerat rånare häktas alla fem misstänkta för grovt rån. Det är advokat Anders Roy kritisk till.

– Det går inte ihop. Alla har inte haft samma roll, inte ens enligt åklagaren. Det borde funnits flera olika brottsmisstankar helt enkelt. Jag är övertygad om att det kommer bli nya brottsrubriceringar, säger han.

SVT Nyheter Halland har sökt åklagaren Ann-Christin Claesson utan framgång.

Rånades på natten

Det var den 1 november som Max hamburgerrestaurang i Falkenberg utsattes för ett brutalt rån.

Rånet inträffade på natten när restaurangen precis hade stängt, och en av de anställda blev attackerad med en kofot och bröt åtminstone en av sina armar.

Rånarna ska ha kommit över ungefär 40 000 kronor vid tillfället.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Maxrånet

Mer i ämnet