Foto: TT

Halmstad får direkttåg till Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Halmstad får ny direktförbindelse till Stockholm. I början av nästa år börjar X2000 rulla på sträckan.

SJ satsar på en ny tågförbindelse mellan Helsingborg och Stockholm. Det nya direkttåget kommer även att stanna i Halmstad, Göteborg och Skövde, det skriver Helsingborgs Dagblad.

Den nya sträckan kommer att ta fem timmar, vilket innebär att sträckan kommer att ta drygt fyra timmar för de som reser från Halmstad.

Tågen kommer att gå två gånger per dag och sträckan är inte tänkt att ersätta några andra avgångar. Istället ska tågparken utnyttjas bättre.  Mer trafik ska klaras på sträckan bland annat på grund av att tunneln genom Hallandsåsen ska stå klar i vinter.

– Jag tror i och för sig att tunnelgenomslaget var avgörande för SJ:s beslut, men tunneln det gör ju att kapaciteten på Västkustbanan ökar rätt så kraftigt, säger kommunalrådet Carl Fredrik Graf (M).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.