Foto: SVT

”Han lider av mytomani”

Uppdaterad
Publicerad

Jerzy Golowkin, SD-politiker i Hylte, har uteslutits ur partiet.

Beslutet togs av partistyrelsen i början av februari och en av anledningarna ska vara att han hängt ut representanter för partiet i sociala medier. Däribland Andreas Feymark, ordförande i distriktsstyrelsen, som han enligt beslutet ska ha anklagat för att lida av storhetsvansinne.

– Jag tycker att uteslutningen var väl befogad. Han har trakasserat kvinnliga företrädare och kritiserat demokrati, säger Andreas Feymark (SD).

”Primitiv och obildad nivå”

Jerzy Golowkin menar istället att han själv tagit beslutet att lämna partiet för några dagar sedan och att han först under fredagen läst partistyrelsens beslut om att han skulle uteslutas.

– Mina funderingar kring att lämna har snurrat ganska länge. Jag har folk omkring mig med en väldigt primitiv och obildad nivå, säger han.

Andreas Feymark menar ju bland annat att du kritiserat demokrati, hur ser du på det?

– Han lider av mytomani. Jag har inte kritiserat demokrati utan mer Sveriges demokrater, svarar han.

Ett påstående som Feymark tar med ro.

– Det var något nytt. Jag vet inte riktigt vad det är han syftar på. Det var ett konstigt påstående, säger han.

Blir politisk vilde

Golowkin lämnar dock inte politiken utan kommer att sitta kvar som politisk vilde i både kommunen och regionen.

– Det kommer jag att göra för att jag bryr mig om Sverige. Som vilde har jag mindre chanser att påverka men jag kan gå upp i talarstolen och säga det som behövs, säger han.

– Jag tycker det är väldigt beklagligt att han sitter kvar. Han gick ju till val på SD:s politik och för att han skulle driva den politiken. Jag tycker att det är ett svek mot väljarna, avslutar Andreas Feymark.    

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.