Fredrik Andersson, avgående klubbchef för Halmstad BK. Foto: SVT

HBK:s klubbchef avgår

Uppdaterad
Publicerad

Efter att Halmstad BK åkt ur fotbollsallsvenskan så väljer nu klubbchefen Fredrik Andersson att säga upp sig. Nu söker han nya utmaningar.

Fredrik Andersson har varit klubbchef i HBK i två år och kommer att sitta kvar fram till den sista februari. Det skriver Halmstad BK på sin hemsida.

– Jag är född in i föreningen och kommer såklart göra allt jag kan för att detta ska bli så bra som möjligt, säger han till hbk.se.

Oklar framtid

Han förklarar att en stor anledning till beslutet att avgå är att han vill jobba mer med sporten.

– I rollen som klubbchef kan man inte fokusera så mycket på sporten som jag skulle vilja. Huvuduppgiften har varit att rädda ekonomin, och det hade varit värre att åka ur på grund av den. Nu har vi gått från minus 5,5 miljoner till plus 5,5 miljoner på ett år. Det är 11 miljoner bättre än förra säsongen, säger Fredrik Andersson.

Vad han ska göra här näst är ännu oklart men han säger att han inte är främmande för att fortsätta jobba för HBK i någon annan roll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.