Foto: SVT

Hotade att döda sin före detta sambo

Publicerad

En 34-årig man åtalas för grov kvinnofridskränkning vid Varbergs tingsrätt efter dödshot mot henne och hennes familj.

Mannen som bor i Varbergs kommun ska ha dödshotat sin före detta sambo vid ett flertal tillfällen mellan oktober förra året och januari i år. En gång genom att hota att sätta eld på en stuga som hon befann sig i. Han ska även ha hotat att slå ihjäl hennes make.

Struntade i kontaktförbud

Efter ett antal olaga hot och ofredande fick han kontaktförbud. Men trots det ska han ha fortsatt att förfölja kvinnan via sms, e-post och telefonsamtal. Inte bara genom att  kontakta kvinnan direkt, utan genom att försöka förmå kvinnans make, barn och andra personer att uppmana kvinnan att kontakta honom.

Bland annat ska 34-åringen ha hotat att döda kvinnans make på julafton om maken inte ordnade så att kvinnan kontaktade honom.

Försökte förhindra polisanmälan

Mannen åtalas även för övergrepp i rättssak eftersom han ska ha försökt stoppa kvinnan från att kontakta polisen. Bland annat ska han ha sagt till kvinnan att det skulle gå illa för henne och hennes familj om hon gjorde det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.