Trakasserier och bråk har fått föräldrar att hålla sina barn hemma från knäredsskolan. Foto: SVT

Inga konkreta svar om knäredsskolan

Uppdaterad
Publicerad

Högsta ansvariga politiker Maria Bronelius ser allvarligt på situationen som fått föräldrar att hålla sina barn hemma – men har inga besked om åtgärder.

Föräldrarna i Knäred får ännu inga konkreta svar kring hur situationen på skolan ska lösas. Sedan flera dagar håller ett antal förldrar sina barn hemma och de vittnar om bråk och trakasserier. Skolledningen har uppgett att man satt igång åtgärder, men trots det fortsätter flera föräldarar att hålla barnen hemma. 

Förtegen om åtgärder

Högsta ansvariga politiker hänvisar till ett kommande möte med föräldrarna, och hon vill inte ge nåt besked om vad som är på gång.

Knäredsskolan

– Nej det kan jag inte för det är många olika saker som ska falla på plats för att det ska bli bra, säger hon Maria Bronelius (C), ordförande i barn- och ungdomsnämnden i Laholm.

Hur ser du på situationen?

– När inte barn har lugn och ro i sin skola och i sin klass och inte får den undervisningen som de har rätt till så är det allvarligt, säger hon.

Hur ser du på att föräldrar håller sina barn hemma?

– Det tycker jag visar just hur allvarligt det är. Man gör inte det som förälder om man inte tycker att det är väldigt dålig situation i skolan, avslutar Maria Bronelius (C), ordförande i barn- och ungdomsnämnden i Laholm.

Redan förra året larmade Lärarförbundet om en ansträngd situation på skolan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knäredsskolan

Mer i ämnet