Foto: Anna-Karin Samuelsson

Knytkalas för asylsökande

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagskvällen anordnade Långaryds församling ett knytkalas för de asylsökande i Landeryd. Förhoppningen är att de asylsökande ska lära känna invånarna i Landeryd och lättare integreras.

– Vi har haft en sensommarfest där invånarna här får möta de asylsökande. Det är viktigt att visa att det inte är något konstigt med andra kulturer. Mat är något i en annan kultur man lätt kan bli nyfiken på, mat sammanför människor, säger Anna-Karin Samuelsson, diakon.

Stort intresse

Var och en tog med sig mat de ville bjuda på och på bordet fanns mat från bland annat Syrien, Afghanistan och Ryssland. Och från Långaryds församling är man nöjda med hur kvällen blev.

– Vi var ungefär 40 vuxna och 15 barn och det var ganska bra med variation så vi är väldigt nöjda med kvällen, avslutar Anna-Karin Samuelsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.