Foto: Halmstad kommun. Redigerat av SVT

Kommunen varnar för bedragare

Publicerad

Halmstad kommun uppmanar äldre att inte släppa in personal som inte har någon legitimation. Detta efter personer som påstår sig ringa från kommunen velat undersöka de äldres trygghetslarm.

Två äldre halmstadbor har under de senaste dagarna kontaktats av personer som uppger att de ringer från Halmstad kommun och vill veta mer om de äldres trygghetslarm. Detta har nu lett till att kommunen varnar för misstänkta bedragare.

– Det är uppenbart för oss att det är misstänkta bedragare i farten. Tilltaget är polisanmält och nu vill vi varna våra kunder, säger enhetschefen för nattpatrullen Tomas Kristensson på kommunens hemsida.

Äldre med trygghetslarm uppmanas nu att aldrig släppa in någon som utger sig komma från kommunen utan att denne kan visa upp id-bricka med kommunens logotype.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.