Kungsbacka DFF är en elitsatsning för att talangfulla flickor och damer ska kunna spela fotboll på elitnivå utan att behöva flytta från Kungsbacka. Foto: SVT

Kungsbacka DFF satsar ytterligare

Publicerad

Kungsbacka DFF satsar nu ytterligare för att nå sitt mål – Allsvenskan 2018. Det gör de genom att anlita Stefan Friberg, Martin Skogman och Eric Eldholm i ledningen.

– Vi känner oss extra stolta över att kunna presentera denna trio i hos oss i Kungsbacka DFF. Det kommer att betyda mycket för vår utvecklingsmiljö i Kungsbacka och vår fortsatta satsning mot nästa finrum i svenska damfotboll. Att konkurrerar om en plats i allsvenskan under 2018, säger föreningens ordförande Gunilla Gustafsson i ett pressmeddelande.

Flera lag i ett

Kungsbacka DFF är Kungsbacka kommuns gemensamma elitsatsning på damfotboll, där de lag i Kungsbacka som satsar på damfotboll är med: Tölö FF, Onsala BK, Åsa IF, IFK Fjärås, Lerkils IF, Löftadalens IF och Frillesås FF damfotboll. Därutöver bedrivs flickfotboll i Annebergs IF och Sandlyckan/Kullaviks IF. Dessa föreningar står bakom Kungsbacka DFF i samarbete med näringsliv och Kungsbacka kommun.

Trions bakgrund

Stefan Friberg är entrepenör och har varit med och etablerat Kungsbacka DFF vid starten. Friberg har operativ erfarenhet av att etablera och driva företag och är i dag en anlitad konsult vad gäller varumärkes-, organisations- och affärsutveckling. Martin Skogman har tidigare varit huvudtränare och talangutvecklare i Kungsbacka DFF. Skogman är väl förtrogen med den lokala flick/damfotbollen och har dessutom erfarenheter av landslagsuppdrag som ledare samt ytterligare erfarenheter av ledar- och spelarutveckling inom svensk damfotboll.

Källa: Kungsbacka DFF

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.