Foto: SVT

Lärare fick besked om uppsägning – via sms

Uppdaterad
Publicerad

Efter 16 års anställning ska en lärare i Laholm fått besked om uppsägning på grund av arbetsbrist – via ett sms.

Tillvägagångssättet kritiseras nu starkt av lärarförbundet i Laholm. Det skriver Laholms tidning.

Det var i april efter en förhandling mellan kommunen och de två fackförbunden, lärarförbundet och lärarnas riksförbund, som det framkom att kommunen hade för avsikt att säga upp fyra lärare på grund av arbetsbrist.

Sms:ade samma kväll

Vid tiden för mötet ska Laholms kommun haft nästan 50 jobbannonser ute gällande lärartjänster och därför ifrågasattes tankarna om uppsägning av facket som begärde att förhandlingen skulle fortsätta igen i början av maj. Men trots det skickades ett sms till en av de fyra lärarna redan samma kväll. Händelsen ska nu utredas av ansvarig politiker.

Kommunen: ”Någon borde ringt”

Laholms utbildningschef Per Jangen håller inte riktigt med om att det var ett besked om uppsägning läraren fick via sms. Han vill förtydliga att det sms som kommunen skickade upplyste läraren om att tjänsten skulle utannnonseras. Något som läraren enligt Per Jangen fått information om tidigare, eftersom läraren från och med den 1 juli saknar den behörighet som krävs.

– Jag tycker dock att det var fel av oss att skicka denna information i ett sms, någon ansvarig borde ringt i stället, säger Per Jangen till SVT Nyheter Halland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.