Mariette. Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Mariette: ”Det är en ära”

Uppdaterad
Publicerad

Trots att hennes bidrag inte gick till final så får Mariette Hansson från Halmstad ändå utrymme i Eurovision Song Contest.

Med sitt bidrag i Melodifestivalen ”Don't stop believing” fick Mariette Hansson från Harplinge utanför Halmstad en dunderhit. I finalen av Melodifestivalen slutade hon på en hedrande tredjeplats, något som inte räckte för att få åka till Wien.

195 miljoner tittare i fjol

Men nu kommer Mariette Hansson ändå få synas i rutan i samband med Eurovision Song Contest den 23 maj. Och då kommer tittare över hela världen kunna följa när hon läser upp Sveriges röster i tävlingen. Förra året såg ofattbara 195 miljoner programmet.

– Det känns superkul men också lite pirrigt. Jag blir nog ganska rak och bara för fram Sveriges röster. Det är en stor ära, ett hedersuppdrag, säger hon till SVT.

Ny musikvideo

SVT Nyheter Halland träffade Mariette tidigare i våras när hon spelade in bitar till sin musikvideo ”Don't stop believing” som just haft premiär. Det mötet kan ni se här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.