Foto: TT

Misstänks för bilinbrott i hela Västsverige

Uppdaterad
Publicerad

En man i 50-årsåldern misstänks för över 150 bilinbrott i Västsverige. Enligt åtalet har mannen åkt på stöldturnéer från Tanum i norr, till Halmstad i söder.

Mellan februari förra året fram till samma månad i år misstänks mannen för 153 bilinbrott och ytterligare åtta försök, det skriver Göteborgs-Posten.

Enligt tidningen har mannen, som är hemmahörande i en kranskommun till Göteborg, slagit sönder rutor på parkerade bilar för att sedan stjäla det som funnits av värde i dem. Utöver bilinbrotten är mannan också åtalad för 50 bensinsmitningar.

Enligt en polisutredning kan det dock röra sig om betydligt fler fall. Utredningen visar att det har skett 105 smitningar från bensinnotan, 17 av dem i Halland, med de bilar som mannen har använt.

Polisutredningen mot mannen har varit omfattande och brottutredningen spänner över 6000 sidor. Rättegången som avslutades i veckan har tagit åtta dagar och dom meddelas på fredag 7 augusti.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.