I anslutning till det klassrum på Lagaholmsskolan där en molotovcocktail kastats in ska enligt skyltar gasflaskor förvaras. Foto: SVT

Molotovcocktail kastades in i skola

Uppdaterad
Publicerad

Vid midnatt ska en molotovcocktail ha kastats in genom ett fönster på en skola i Laholm.

Strax efter midnatt natten till söndag nåddes polisen av larmet och på plats kunde de konstatera att en molotovcocktail kastats in genom ett fönster till ett klassrum på Lagaholmsskolan i Laholm.

– Som tur är har den självslocknat. Det fanns bara sot och glassplitter kvar på platsen, säger Christer Fuxborg, Polisens presstalesman i Västsverige.

”Kunde stått utan skola”

Branden ska enligt polisen endast ha efterlämnat sig lite skador på golvet på insidan av fönstret. En bild som bekräftas av skolans rektor Viveka Lennse Johansson när SVT Nyheter Halland når henne på första advent.

– Man blir lite rädd faktiskt. Ibland undrar jag om de som gör så här förstår vidden av hur det kunnat bli. Hade det tagit sig hade vi kanske stått utan skola de tre sista veckorna före jul, säger hon.

Överraskad över attentatet

Skolans verksamhet kommer att pågå som vanligt från måndagen förutom att klassrummet med brandskadorna kommer att hållas stängt.

Försöket att sätta eld på skolan var enligt rektorn oväntat.

– Vi har inte mycket stök nu för tiden och det har inte funnits några hot heller så det kommer överraskande, säger Viveka Lennse Johansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.