Foto: Arkiv

MP-politiker riskerar uteslutning efter kommentar på Facebook

Uppdaterad
Publicerad

En miljöpartist i Varberg riskerar att uteslutas från partiet efter en kommentar på sociala medier. Men själv känner han sig feltolkad.

Miljöpartisten Pierre Ringborg (MP), ledamot i kultur- och fritidsnämnden och ersättare i fullmäktige, i Varberg riskerar att uteslutas från partiet efter en kommetar i sociala medier.

I en diskussion skriver han till en person med utländsk bakgrund att:

”Du tillhör de otacksamma som kommit till Sverige och priviligerat dig. Inget ovanligt jag har fått ligga ute, bo trångt och haft det svårt. Du hamnade i VIP-kön.”

”Trodde att det var ett nättroll”

Men själv menar han att det är taget ur sitt sammanhang.

– Jag trodde att det var ett nättroll eller någon som var inne för att provocera, säger han.

Men kan du inte förstå att folk reagera på det som du skriver?

– Jo, men jag har ju trott att det var en fejkad länk.

Efter att personen som inlägget var riktat till kontaktat Miljöpartiet har en grupp satts ihop för att ta reda på vad som har hänt och sagts.

Tillsatt krisgrupp

– Vi har aktiverat en krisgrupp för att hantera det och där kommer vi diskutera hur vi kommer att gå vidare med frågan, säger Maria Söderberg, ordförande för Miljöpartiet i Halland.

Hon menar att uttalandet inte stämmer överens med partiets värderingar och att man ser allvarligt på situationen.

Men om det kan bli tal om uteslutning är inget hon vill uttala sig om idag.

– Det är riksorganisationen som avgör om någon ska uteslutas eller inte och jag kommer att kontakta dem för att få råd från dem om vidare hantering, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.