En tidigare student på Högskolan i Halmstad får ett rejält skadestånd. Foto: SVT

Nekade chef sex – fick 150 miljoner kronor

Publicerad

När en 25-årig svenska med toppjobb på Wall Street nekade sin chef sex gav han henne sparken. När rätten sagt sitt fick hon 150 miljoner kronor i skadestånd.

Det är Hallandsposten som i dagens New York Post uppmärksammat att kvinnan i den uppseendeväckande historien är en tidigare student vid Högskolan i Halmstad.

Efter sina studier i Halmstad hamnade den 25-åriga kvinnan, som kommer från Vetlanda, på Wall Street i New York.  Där jobbade hon under en period på ett stort bolag, och hon hävdar att hon tvingades ha sex med sin chef, vid ett tillfälle då han bjudit henne på mycket alkohol. Det rapporterar New York Post.

När kvinnan nekade sin chef att ha en sexuell relation ska hon ha förlorat jobbet. Kvinnan stämde Wall Street-chefen och nu har han dömts att betala ett skadestånd på cirka 150 miljoner kronor enligt New York Post. Han döms för sexuella trakasserier och förtal.

Lättad

Enligt New York Post ska svenskan blivit mycket lättad.

– Juryn sa ja, hon blev sexuellt trakasserad, ja hon led av vedergällning, ja, hon led av förtal, säger advokaterna.

– Hon är överlycklig, och vi är mycket, mycket nöjda.

Mannen ska vara en mycket välkänd miljardär, och efter händelsen har han smutskastat kvinnan på nätet och påstått att hon är prostituerad och tar droger. Han ska även ha smutskastat kvinnans anhöriga.

Sju miljarder

Kvinnan stämde först mannen på runt 500 miljoner kronor, men senare höjdes beloppet till motsvarande sju miljarder kronor. En anledning var att ärendet drog ut på tiden, och att den före detta chefen fortsatte svartmåla kvinnan på internet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.