Nu gör han ”Schlaug” i saken

Publicerad

Pierre Ringborg lämnar Miljöpartiet i Varberg. På sin Facebook skriver han själv att han nu gör ”Schlaug” i saken och avgår.

I början av september skapades uppståndelse inom Miljöpartiet i Varberg när medlemmen Pierre Ringborg skrev ett kontroversiellt inlägg i sociala medier. 

I en diskussion skrev Pierre Ringborg, ledamot i kultur- och fritidsnämnden och ersättare i fullmäktige, till en person med utländsk bakgrund att:

”Du tillhör de otacksamma som kommit till Sverige och priviligierat dig. Inget ovanligt jag har fått ligga ute, bo trångt och haft det svårt. Du hamnade i VIP-kön.”

Själv menade han att inlägget var taget ur sitt sammanhang men Miljöpartiet i Halland aktiverade en krisgrupp efter händelsen.

Lämnat partiet

På måndagen skulle domen mot Pierre Ringborg komma med nu meddelar han själv på sin Facebooksida att han: ”säger hejdå” till Miljöpartiet.

”På måndag säger jag hejdå till NYA miljöpartiet (moderaterna). Ni kan gå ihop med moderaterna då så kan jag hålla fast vid de gröna idealen,” skriver han bland annat.

”Nu gör jag ”Schlaug” i saken och avgår” skriver han också.

Till Hallands Nyheter säger Pierre Ringborg att han lämnar partiet men att han kommer ha kvar sina uppdrag under en tid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.