Foto: TT

Offentligt gruppsex upprör – badet kan stängas

Uppdaterad
Publicerad

Ledande politiker i Laholm meddelar nu att nakenbadet på Mellbystrand kan komma att stängas. Detta sedan problemen med sexturism ska ha blivit allt värre.

Ett gift par ska nyligen ha skrivit ett brev till kommunstyrelsens ordförande i Laholms kommun, Elisabet Babic (M), och i detta reagerat över att nakenbadare haft gruppsex offentligt. Paret beskriver också hur de fått förslag av sexuell natur och att personer tittat på dem och onanerat.

Uppgifter: Spelas in porrfilm

Enligt uppgifter till Laholms tidning ska andra personer ha observerat inspelningar av porrfilm på stranden och att de försökt få badande och solande folk att delta.

Nu reagerar Elisabet Babic på utvecklingen där Mellbystrand allt mer blivit ett utflyktsmål för personer som vill träffas för att ha sex offentligt.

– Det har blivit ett större problem. Det har pågått ett antal år nu, säger hon till tidningen.

Frågan lyft politiskt

Under måndagen tog Elisabet Babic upp frågan på kommunstyrelsens presidiemöte men några beslut är inte tagna.

– Ska vi göra något åt det så är det nog ett beslut som ska tas i fullmäktige, säger hon och nämner att de kanske måste skylta om.

Och när Laholms tidning frågar om det kan bli aktuellt att stänga naturistbadet helt och hållet så öppnar kommunstyrelsens ordförande för ett sådant beslut.

– Ja, hittar vi ingen annan lösning så får vi det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.