En ung flicka i Falkenberg utsattes vid tre tillfällen av en man som onanerade framför henne på en buss. Nu döms mannen till två månaders fängelse för sexuellt ofredande. Foto: SVT

Onanerade på bussen – döms till fängelse

Uppdaterad
Publicerad

En man i 50-årsåldern från Falkenberg döms till fängelse efter att vid sex olika tillfällen gjort sig skyldig till sexuellt ofredande. Bland annat ska mannen vid upprepade tillfällen ha onanerat inför en ung flicka ombord på en buss.

”Du är fin. Du är fin som du är”. Så inledde mannen en konversation med en ung flicka där hon satt ensam på en parkbänk. Sedan gick han rakt på sak och kom med flera skamliga förslag. Flickan blev rädd och sprang därifrån medan mannen småjoggade efter henne.

Den här flickan var bara en av fyra som mannen ska ha ofredat sexuellt under sommaren 2014. Mannen, som nu döms av Varbergs tingsrätt till två månaders fängelse, ska också, vid olika tillfällen, ha onanerat inför tre unga flickor.

Hade ”mysbyxor”

En gång vid brofästet till Tullbron i Falkenberg, mitt på ljusa dagen. Och en annan flicka ska han ha närmat sig när hon var ute på en löprunda.

Dessutom ska en fjärde flicka vid tre tillfällen ha utsatts för sexuellt ofredande när hon åkt med samma buss som mannen. Han ska då bland annat ha dragit ned sina ”mysbyxor”, onanerat helt öppet och tittat på henne.

Flickorna får skadestånd

Tingsrätten anser att mannen gjort sig skyldig till sexuellt ofredande vid sex olika tillfällen och att han förutom att avtjäna ett fängelsestraff ska betala skadestånd till de fyra flickorna.

De fyra flickorna känner inte varandra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.