Belysningens design är framtagen av ljusdesignern Jonas Ek, WSP. Foto: SVT

Picasso goes Pride

Publicerad

Från och med måndag kommer Picassostatyn i Halmstad att se lite annorlunda ut. Och det kommer den att göra fram till 1 juni.

Statyn ”Kvinnohuvud” i Picassoparken kommer att bli belyst, som en tribut till Halmstads Pridefestival. Mellan den 18 maj – 1 juni kommer den att belysas med regnbågens färger och toppas med en glittrande spegelboll. Belysningsinstallationen är ett stöd till Halmstad Pride och för ökad förståelse, respekt och tolerans.

– För oss är det viktigt att aktivt visa att vi är en accepterande och tolerant kommun, säger Karolina Peterson, konstchef på kulturförvaltningen som är initiativtagare till installationen.

Fakta om ”Kvinnohuvud”

Verket utfördes och installerades 1972, är 15 meter hög och skulpterad i blästrad betong. Skulpturen är ett porträtt av Picassons sista hustru Jacqueline Roche.

Källa: Halmstads kommun

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.