Pingislegend med fribiljetter

Uppdaterad
Publicerad

På Fredag inleds Liebherr Worldcup 2015 – En pingistävling i Halmstad arena. För att få dit publik och väcka intresse för sporten bland barn var Halmstas egna pingisvärldsstjärna Jörgen Persson på sin gamla skola och delade ut fribiljetter till eventet i helgen.

– Vi vill dela ut lite fribiljetter för att inspirera unga förhoppningsvis ska de bli inspirerade och komma tillbaks nångång men framförallt för att se ett bra event med världen på plats, säger Jörgen Persson.

Han är en av världens bästa pingisspelare, han har bland annat fem VM guld, fyra i lag och ett i singel. Det var i ett gammalt skyddsrum som allting började för Jörgen. Rummet är fullt med pingisbord, de flesta utbytta, förutom ett som står kvar sen tidigt 80 tal.

– Här har jag tillbringat många skoltimmar. Hit drog man så fort man hade rast. Rummet är i stort sett orört sen jag gick här. De flesta borden är ju bytta för det blev ju en del slag i borden redan på den tiden men ett verkar vara orginal, säger Jörgen Persson.

100 biljetter delades ut i årskurs 4-6. Liebherr worldcup 2015 i pingis som är en ganska speciell tävling på två bord med världens bästa pingisutövare. Anton Källberg och hemmaspelaren Kristian Karlsson har blivit nominerade att vara med. Bland andra får vi se regerande världsmästaren, Ma Long, världstrean Fan Zhendong från Kina, samt europaettan Dimitrij Ovtcharov.

World cup är en försmak på VM i pingis 2018 då runt 90 nationer kommer tävla i Halmstad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.