Foto: TT

Hund nära att dö – polis ingrep

Uppdaterad
Publicerad

Polisen såg sig tvungen att krossa en ruta på en husbil för att rädda en hund som låg instängd och utslagen i solen inuti bilen. En anmälan om djurplågeri har upprättats.

Det var vid 12:30-tiden på söndagen som polisen larmades om en hund som låg i en varm bil i Mellbystrand, Hökafälten. Det visade sig att det rörde sig om en husbil som endast hade två små fönsteröppningar för att släppa in luft. Den mindre hunden låg utslagen i solen på vindrutans panel. Anmälaren hade sett den lilla hunden instängd i bilen i drygt en timme. Polisen försökte få kontakt med fordonsägaren, men misslyckades.

– Ett fönster var lite nedvevat och takluckan stod på glänt, men i och med att hunden var så illa däran bedömdes det vara ett nödläge med risk om hundens liv. Då tog poliserna på plats beslut om att krossa en ruta, berättar vakthavande befäl Dan Lewstam i Halmstad för SVT Nyheter Halland.

Klassas som djurplågeri

Hunden är medtagen men lever och togs med till polisstationen i Halmstad.

– Nu har hunden fått vatten, skugga och frisk luft så det ska nog bli bra, fortsätter Lewstam.

Bilägarens hustru är informerad om händelsen, men hon befinner sig på en annan plats än bilägaren själv. En polisanmälan om djurplågeri har upprättats vid polisen i Halland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.