Programledare nöjd efter rekordinsamling

Uppdaterad
Publicerad

P4 Hallands insamling till Världens barn på cykel gav över en halv miljon kronor. Programledaren Therese Wahlgren är nöjd efter rekordinsamlingen.

Med en mjölkkanna som insamlingsbössa har P4 Halland cyklat länet runt under veckan i jakt på pengar till Världens barn.

– Det är så många som har kommit fram till cyklisterna, stannat, hoppat ut i vägkanten och stoppat oss. Det har varit barn som kommit ut från sina förskolor för att lägga ut sina slantar, säger Therese Wahlgren.

Stor massa barn

Vad har varit mäktigast?

– Det absolut mäktigaste var på torsdagseftermiddagen när vi hade som mål att komma till Bua. Vi visste inte riktigt vad som väntade oss där men när vi kommer in på torget så är det massor med barn, det är sång och hundratals människor som tog emot oss. Det var så att tårarna bara rann, säger Therese Wahlgren.

Totalt har Sveriges radio under två veckor samlat ihop 9 145 375 kronor i årets kampanj för Världens barn, vilket är nytt rekord för radion.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.