Rättegång mot polis som sköt knivman ställs in

Uppdaterad
Publicerad

Rättegången mot den polis som i somras sköt en man i Varberg ställs in på obestämd tid. Advokaten vill få mer tid på sig att förbereda försvaret.

– Jag bad om en komplettering till förundersökningen redan i februari men den kom igår, säger polisens advokat Gunilla Johansson.

Nästa vecka skulle rättegången starta mot den polis som i somras sköt ihjäl en 24-årig man i Varberg, efter att denne knivhuggit tre personer varav en äldre kvinna dog av skadorna. När mannen sedan skulle gripas slutade det med att 24-åringen sköts ihjäl i centrala Varberg.

Knivdåd i Varberg

Jobbig situation

Polismannen är åtalad för vållande till annans död alternativt tjänstefel men nu ställs rättegången in.

– Det är naturligtvis så att han helst hade fått detta ur världen. Det är ju en jobbig situation att vara men det får inte vara på bekostnad av hans möjlighet till ett bra försvar, säger advokat Gunilla Johansson.

Krävde att rättegången skulle ställas in

Enligt henne kom det så sent som i tisdags in en komplettering till förundersökningen, en utredning från SKL som försvaret krävde i februari i år. Och eftersom utredningen inkom så sent krävde polisens advokat att rättegången skulle ställas in.

– Vi är fullkomligt överens om det här, säger advokat Gunilla Johansson och syftar på den åtalade polisen.

Ännu är det inte bestämt när rättegången kommer att hållas.

Hallandsnytt har försökt att nå åklagare Jan Pernvi utan att lyckas.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivdåd i Varberg

Mer i ämnet