Foto: Pelle Linders / HK Aranäs

Rosa derby mellan HK Aranäs och Drott

Uppdaterad
Publicerad

Handbollsmatch med välgörande ändamål. Men tung förlust för Drott.

På söndagen spelades säsongens första hallandsderby i elitserien i handboll mellan HK Aranäs och HK Drott. Lagen har haft en tuff säsong och slåss i bottenskiktet av tabellen. Och för Halmstadlaget Drott är det fortsatt tungt. Aranäs var nämligen klart starkare och vann matchen med hela 39-28.

Hela hallen i rosa

Men förutom kampen på planen så samlades det även in pengar för kampen mot cancer.

– Hela hallen kommer att bli rosa, sa HK Aranäs sportchef Pelle Linders till SVT Nyheter Halland före matchen.

Och så blev det också. De första 1.000 besökarna fick rosa tröjor. Intill planen såldes rosa band och damlaget fanns på plats med insamlingsbössor.

Rosa matchställ

– Det är ju alltid någon man har i sin omgivning som har drabbats. Sedan ligger matchen rätt i tiden, i oktober månad. Vi som förening vill uppmärksamma detta och göra vad vi kan, säger Pelle Linders.

Spelarna i HK Aranäs bar under matchen rosa matchdräkter. Kläderna var specialbeställda för detta tillfälle och kommer nu att auktioneras ut på lagets Facebook-sida. Fram till tisdag kan den som vill lägga ett bud. Pengarna laget samlar in kommer att gå till Cancerfonden. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.