Foto: SVT

Se när vinnaren döper Dyngrakan

Uppdaterad
Publicerad

På fredagen invigdes Falkenbergs slingrigaste cykelväg. Med hjälp av lite bubbel fick den sitt namn: Dyngrakan.

Med 55 procent av rösterna var det inget snacka om saken. SVT Nyheter Hallands tittare tycker att den sneda cykelvägen i Falkenberg ska heta Dyngrakan.

– Jag tror att det beror på att vi i Falkenberg är lite crazy. Stefan och Krister, tokigheter och Falkenberg står ju för att sticka ut, säger Elisabet Carlsson som kom med det vinnande förslaget och sätter upp den i jämförelsen med cykelbanan spikraka skylten med ”Dyngrakan” skrivit på en vit bakgrund.

Falkenbergs krokiga cykelväg

Hur känns det att vinna en sådan jordskredsseger?

– Det är jättekul.

Falkenbergs kommun låter sig dock inte roas av entusiasmen kring den slingriga cykelvägen och har abiserat att de kommer måla om linjerna så att de blir raka.

För att förhindra det har ett medborgarförslag ”Dyngrakans vänner”, lämnats in till kommunen. 

”Hoppas den blir kvar”

Mitt under dopceremonin kommer Torsten Sjovold förbi. Han har hört talas om Dyngrakan och håller med Elisabet Carlsson om att det vore synd att göra om.

– Det är ett roligt inslag i byns omgivning. Så jag hoppas verkligen att den blir kvar, säger han.

Förutom äran vinner Elisabet Carlsson också en cykelhjälm och innan hon tar på sig den och cyklar hemåt konstaterar hon att hon inte tycker att argumentet att de sneda strecken är en säkershetsrisk håller.

”Vi behöver roligheter”

– Rakan har ju funnits här i många år. Under de sju åren som jag har cyklat här har inte funnits någon markering alls. Varken vid dikeskanterna eller i mitten. Så varför ska vi göra om? säger hon och skickar istället en passning till kommunen.

– Måla inte om. Bevara det som är kul. Vi behöver mycket roligheter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Falkenbergs krokiga cykelväg

Mer i ämnet