”Skön paus från en tuff vardag”

Uppdaterad
Publicerad

Många falkenbergare höjde nog på ögonbrynen när en kortege av nio limousiner rullade igenom staden igår.

En efter en rullade limousinerna in framför Storan i Falkenberg på måndagen.

– Vi har åkt limousin och fikat, säger Andreas Johansson.

”En tuff resa”

Det var föreningen Min stora dag som anornade en heldag med bland annat limousinåkning och bio för sju sjuka barn från Halland och deras familjer.

– Det betyder väldigt mycket. Det är en skön paus från en tuff vardag. Det är väldigt bra för hela familjen, och att storasyster Ella också kan vara med. Det är en tuff resa för henne också, säger Andreas Johansson, pappa till Tuva Johansson. 

Det var för ett år sedan som Tuva och hennes familj det tuffa beskedet. Läkarna upptäckte att hon har en tumör i hjärnan som inte går att operera. Sen dess har det blivit många sjukhusbesök och mycket mediciner.

Bion det bästa

Iden med min stora dag är att ge sjuka barn en möjlighet att drömma sig bort ett för en dag. Och även om limousineturen uppskattades så var bio det som Tuva och hennes vänner såg fram emot mest.

– Vad ska vi äta på bion? frågar pappa Andreas.

– Popcorn, säger Tuva och ser nöjd ut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.