Branden har tagit över hela vinden. Foto: SVT

Släckningsarbetet tog lång tid

Uppdaterad
Publicerad

Först på måndagsmorgonen avslutade räddningstjänsten släckningsarbetet på den jugendvilla i Särö som började brinna i lördags.

Att villan har ett kulturhistoriskt värde har inte gjort någon skillnad för räddningstjänsten, berättar Peter Sevestedt, insatschef för räddningstjänsten Storgöteborg, för SVT Nyheter Halland.

– Det vi gör skillnad på är om vi misstänker att det är folk kvar i byggnaden och vi kan rädda liv, säger han.

Teknisk undersökning

Platsen är nu avspärrad, och på tisdag kommer polisen att inleda sin tekniska undersökning, för att reda ut vad som har orsakat branden. Först därefter kan fastighetsägaren och försäkringsbolaget börja med sitt arbete att sanera och återställa villan. Men redan i lördags påbörjade räddningstjänsten en del av det arbetet.

– Vi försökte bära ut en massa saker redan i lördags, som dyrbara vinflaskor, tavlor och en dyr kamera, säger Peter Sevestedt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.