Älgar? Monster? Nej, kossor på vägen! Foto: Räddningstjänsten Väst

Snacka om ko-nstigt nattpass

Uppdaterad
Publicerad

Två undersköterskor i Falkenberg fick jaga kossor i mörkret.

Det är Räddningstjänsten Väst som på sin facebook-sida berättar att en trygghetspatrull fick agera djurfösare på väg 153.

Först blinkade en lastbil – i nästa stund kom fem kor rusande mot bilen.

– Vi trodde först att det skett en olycka, men plötsligt kom fem kolsvarta djur rusande mot oss. Vi såg inte vad det var först, men det visade sig vara kor, säger Hanne Atthage till Hallands Nyheter.

Hon och undersköterskekollegan Madelene Dahlström var på sin runda hem till äldre i Falkenberg när kossorna dök upp. De stannde på platsen och varnade andar trafikanter eftersom djuren var en trafikfara på vägen i den mörka natten.

– Vi höll på i åtminstone en och en halv timme.

Efter en stund lyckades de fösa in djuren på en grusväg och vidare bort mot en gård. De fick hjälp att samla in de fem, inte så samarbetsvilliga, korna i en hage.

Polisen kom sedan till platsen och tog över sökandet efter ägarna.

Facebook-inlägget har fått över 100 likes och kommentarer som: ”Bra jobbat där” och ”Ett varierande arbete”. Räddningstjänsten Väst skriver själva: ”Ett ko-nstigt & annorlunda nattpass... Bra jobbat!!”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.