Det började för fyra år sedan. Egentligen skulle Sara Weiland bara ha några hönor på gården för syns skull och köpte åtta stycken.
Nu spatserar ett fyrtiotal hönor och tuppar runt på gården utanför Tvååker.
– Ägg är en fantastisk råvara. Det är en produkt som är väldigt nyttig framförallt. Du får i dig väldigt mycket vitaminer och andra goa saker i kroppen bara genom att äta ett ägg till frukost, säger Sara Weiland.
Vill ha närproducerat
Nu är familjen självförsörjande på ägg. De som de inte klarar av att äta själva säljs i äggboden. Och där är efterfrågan stor.
Svenskarna sätter i sig 14 kilo ägg var per år, i snitt.
De 10-15 ägg som hönsen på Sara Weilands gård ger tar ofta slut i självbetjäningen.
– Efterfrågan är alldeles för stor för vad mina hönor klara av och det är jätteroligt. Men samtidigt är det tråkigt att inte kunna ge sina kunder det de vill ha.
Hur uppmärksammar ni äggets dag?
– Självklart med pannkakor till lunch, till dotterns stora förtjusning. Sedan kanske det blir en sockerkaka i eftermiddag, det vet man inte.
Hönorna fick också lite eftra lyx, dagen till ära. På deras meny var det majs.
– De ska också hyllas idag, säger Sara Weiland.