I juni förra året hittades en man i 65-årsåldern död i sin bostad i Derome i Varbergs kommun. Foto: SVT

Tekniska bevis binder 13-åringarna till mordplatsen

Uppdaterad
Publicerad

Polisen avslöjar nu för SVT Nyheter Halland att det är tekniska bevis som knyter de båda 13-åringarna till mordplatsen i Derome.

Det var Hallands Nyheter som på onsdagen var först med att berätta om att polisen nu kan binda de två 13-åriga pojkarna till platsen där en 65-årig man hittades mördad i början av juni. Nu står det även klart att det rör sig om teknisk bevisning.

– De hittades ju ganska snabbt men vid gripandet hade vi inte den tekniska bevisning som vi har nu. Nu har vi teknisk bevisning som kan binda dem till platsen. Det blir nya förhör med pojkarna, en hörs på fredag och en i nästa vecka. Vad de säger i förhören vill jag inte gå in på, säger Lars-Gunnar Perlinger, spaningsledare, grova brott på Hallandspolisen.

Lars-Gunnar Perlinger är noga med att påpeka att den aktuella bevisningen binder pojkarna till platsen, inte till själva mordet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Deromemordet

Mer i ämnet