Tionde finalen för Falkenberg

Uppdaterad
Publicerad

Final är någonting som blivit normalt för Falkenbergs volleybollherrar. En bedrift som knappt ska vara möjlig, enligt klubbens tränare.

– Det är smått otroligt. Det är fantastiskt att gå till final tio år i rad, säger spelaren Almir Ljutovac.

Även tränaren Patrick Aparicio är inne på samma spår.

– En sådan prestation ser man inte i modern idrott längre. Det är en ära att jobba i klubben. Vi är väldigt stolta, säger han.

Förlorade inte ett set

I fjol vann Falkenberg sitt femte SM-guld. Detta efter att inte tappat ett enda set under hela slutspelet. Tränaren Patrick Aparicio kom till klubben som spelare för elva år sedan. Han lyfter fram organisationen som en av nycklarna till framgångarna.

– Till exempel fysträning, sjukgymnaster, hur vi reser till varje match. Allt omkring laget är en viktig del, säger han.

Ingemar Johansson är ordförande i klubben. Han betonar den starka volleybolltraditionen i bygden.

– Många ledare som lägger ner enormt arbete för att bevara volleybollkulturen. Det leder till att man får en elit, säger han.

Samma finalmotståndare

Precis som i fjol står Linköping på andra sidan finalnätet. Förra året vann Falkenberg i tre raka matcher. Men Almir Ljutovac tror inte att det kommer gå lika smidigt den här gången.

– Börjar man tänka på förra året så blir man tokig eller gråhårig kanske. Man får ta en match eller ett set i taget, säger han.

Första finalmatchen spelas under söndagen. På onsdag tar Falkenberg emot Linköping på hemmaplan för den andra matchen i finalserien som avgörs av bäst av fem matcher.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.