Foto: Henrik Montgomery/TT

18-åring åtalas för lägenhetsskott

Uppdaterad
Publicerad

Han ska ha skjutit en 21-årig man i benet och hotat flera personer.

Det är en diger lista av brott som den unge mannen åtalas för. Han ska den 24 juli ha trängt in i en lägenhet där en kvinna och en man befann sig och hotat dem med en pistol. Därefter sköt han mannen i låret.

– Då det inte gick att styrka att 18-åringen haft för avsikt att döda 21-åringen utan avsikten var att skada honom allvarligt gäller åtalet grov misshandel och inte försök till mord alternativt dråp, säger Cecilia Bergstén chef för länskriminalens grova brottsrotel i ett pressmeddelande.

Hotat två män

Några dagar senare ska 18-åringen tillsammans med en annan man trängt sig in i en annan lägenhet i Falkenberg och hotat två män som fanns där. De ska ha avtvingats mobiltelefoner, bankkort och koder under vapenhot.

Kvällen därpå greps 18-åringen i Falkenberg och i samband med det hittades den pistol som användes när 21-åringen sköts i benet.

Nekar till brott

Han åtalas nu för grov misshandel, grovt olaga tvång, grovt olaga hot, grovt rån och försök till utpressning. Dessutom är han åtalad för två fall av förgripelse mot tjänsteman, våldsamt motstånd och narkotikabrott, som ska ha begåtts tidigare under året.

18-åringen har varit häktad sedan augusti. Han nekar till brott.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.