Foto: TT

Alla taxichaufförer sägs upp

Uppdaterad
Publicerad

Färdtjänst- och sjuktransporter lönar sig inte längre. På grund av detta varslar nu Hallandsföretaget Bua Taxi alla sina chaufförer om uppsägning.

Konkurrensen i taxibranschen har gjort att priserna har dumpats kraftigt. Till Hallands Nyheter säger Bua Taxis ägare att det är omöjligt att matcha de nya timtaxorna i och omkring Varberg.

– Om inte vi får det att gå runt på 360 kronor, hur sjutton ska andra kunna klara det för 270 kronor. Det går ju bara inte, säger Folke Svensson, som tillsammans med två bröder äger Bua Taxi.

Inför 2015 lade det inte ens något anbud då de inte tyckte att det var någon idé. De visste hur lågt konkurrenterna hade lagt sig.

– Vi vill inte vara med längre, därför lade vi inget anbud. Nu när vi fått priserna för färdtjänst- och sjuktransporter insåg vi att det var rätt beslut eftersom priserna är dumpade, säger Folke Svensson till tidningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.