Anonyma bloggare uppmanar till vild strejk

Uppdaterad
Publicerad

Det har varit starka reaktioner efter Veolias varsel om uppsägningar på Öresundstågen. En blogg har nu startats där anonyma diskuterar att gå ut i strejk. Men det är inget facket ställer sig bakom.

– Jag har full förståelse för att den här situationen uppkommer. Våra kollegor är ledsna, arga, frustrerade och mår dåligt. Man måste få utlopp för det någonstans. Man är missnöjd med arbetsgivaren helt enkelt det är det det handlar om, säger Peter Andersson, fackligt ombud Seko Halmstad.

Veolia varslar nu 250 personer om uppsägning, 25 av dem från Halmstad. På bloggen som nu startats så skriver anonyma om sin besvikelse och ilska. En diskussion om en vild strejk har nu trappats upp på bloggen.

– Det är ingenting vi kan ställa oss bakom fackligt, det är olagligt. Vi försöker lösa detta vid förhandlingsbordet,  säger Peter Andersson, fackligt ombud Seko Halmstad.

Tror du att man har tappat förtroendet för facket?

– Jag hoppas verkligen inte det, däremot vill man att saker och ting ska hända snabbt men facket kan inte agera snabbt, vi sitter vid förhandlingsbordet, säger Peter Andersson fackligt ombud Seko Halmstad.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.