Åtalas för försök till mord

Uppdaterad
Publicerad

En 34-årig man från Halmstad åtalas i dag vid Halmstad tingsrätt för försök till mord.

Det var den 1 november 2014 i centrala Halmstad som den 34-årige mannen enligt åtalet ska ha huggit en annan man med kniv flera gånger i rygg, nacke och huvud. Han ska sedan ha sparkat på offrets kropp när denne har legat ner.

Den attackerade mannen ska ha brutit bröstkota och skulderblad, samt fått skador på ryggmärgen och blödningar i nackmuskulaturen. Åklagaren bedömer att brottet är allvarligt och mannen åtalas för försök till mord alternativt synnerligen grov misshandel.

Därtill åtalas mannen för narkotikabrott då han den 27 oktober ska ha haft på sig 351 gram cannabis. Han åtalas även för hot mot tjänsteman efter en situation när han ska ha angripit kriminalvårdare vid polishuset i Halmstad då han suttit anhållen.

– Jag anser mig ha tillräcklig bevisning för en fällande dom, men sen kan ju saker och ting ändras i rätten, säger åklagare Gisela Sjövall till SVT Hallandsnytt.

”Har inte varit inblandad”

34-åringen nekar till samtliga åtalspunkter.

– Min klient har vare sig utfört gärningarna eller varit på gärningsplatsen då en man ska ha blivit knivhuggen, säger Carl Hofvendahl, som är försvarsadvokat till 34-åringen.

Rättegången startar den andre februari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.